Založ si blog

Dovolenkové klamstvá

S príchodom jari v nás rastie nielen potešenie z tepla, ale i túžba po exotike. Nejeden z nás sa bezhlavo pustí do nejasného hľadania si dovolenky na portáloch cestovných kancelárii. I na tieto veci môžeme nájsť 2 typy ľudí. Tých, ktorým sa nechce vymýšľať a radšej lenivo zájdu na najbližšiu pobočku cestovky a tých, ktorí sa vystavia riziku vlastnej fantázie.

Dvakrát meraj, raz strihaj. Platí to aj tu. Práve kvôli nerozvážnosti sú každým rokom na internete uverejňované správy o krachu cestovných kancelárií. V roku 2015 skrachovala cestovná kancelária TOYO-travel, ktorá ponúkala zájazdy do rôznych kútov sveta. Dohady o nelegálnom konaní sa potvrdili. Ukázalo sa, že ľudia by si mali racionálnejšie vyberať agentúru, do ktorej investujú nemalé peniaze. Cestovná kancelária navyše nebola zaevidovaná ani v poisťovni a na svojej webovej stránke uvádzala nepravdivé informácie.

Pred tromi rokmi vyšli na povrch ďalšie informácie o nesolventnej firme, ktorá sa nepýši úpadkom v rámci hospodárskej súťaže, ale podvodom zo strany majiteľa. Nakoniec mu štát udelil 5 ročný zaslúžený trest za mrežami. Aj v tomto prípade prišiel na psa mráz.
Slovenská obchodná inšpekcia eviduje fakt, že až v 95% cestovných kanceláriách niečo nie je v poriadku. Väčšinou ide o podmienky uvedené v zmluvách – či už ide o zlé kvality ubytovania, stravovania či lokality. Taktiež je dôležité dodať, že zo strany cestovných kancelárií prichádzajú podnety o porušení zákona. Zákon hovorí, že cestovné kancelárie musia mať poistenie proti prípadnému úpadku. (pozor pre cestovné agentúry to neplatí)

Na tomto fakte je však zaujímavé, že i napriek vysokej pokute, ktorá im hrozí, mnohokrát cestovné kancelárie riskujú a poistenie nemajú. Preto sú občania vyzvaní dávať si na cestovné kancelárie pozor. Radšej dvakrát meraj, raz strihaj!

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:51

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1522x
Priemerná čítanosť článkov: 1522x

Autor blogu

Kategórie

Archív