Založ si blog

Dovolenkové klamstvá

S príchodom jari v nás rastie nielen potešenie z tepla, ale i túžba po exotike. Nejeden z nás sa bezhlavo pustí do nejasného hľadania si dovolenky na portáloch cestovných kancelárii. I na tieto veci môžeme nájsť 2 typy ľudí. Tých, ktorým sa nechce vymýšľať a radšej lenivo zájdu na najbližšiu pobočku cestovky a tých, ktorí sa vystavia riziku vlastnej fantázie.

Dvakrát meraj, raz strihaj. Platí to aj tu. Práve kvôli nerozvážnosti sú každým rokom na internete uverejňované správy o krachu cestovných kancelárií. V roku 2015 skrachovala cestovná kancelária TOYO-travel, ktorá ponúkala zájazdy do rôznych kútov sveta. Dohady o nelegálnom konaní sa potvrdili. Ukázalo sa, že ľudia by si mali racionálnejšie vyberať agentúru, do ktorej investujú nemalé peniaze. Cestovná kancelária navyše nebola zaevidovaná ani v poisťovni a na svojej webovej stránke uvádzala nepravdivé informácie.

Pred tromi rokmi vyšli na povrch ďalšie informácie o nesolventnej firme, ktorá sa nepýši úpadkom v rámci hospodárskej súťaže, ale podvodom zo strany majiteľa. Nakoniec mu štát udelil 5 ročný zaslúžený trest za mrežami. Aj v tomto prípade prišiel na psa mráz.
Slovenská obchodná inšpekcia eviduje fakt, že až v 95% cestovných kanceláriách niečo nie je v poriadku. Väčšinou ide o podmienky uvedené v zmluvách – či už ide o zlé kvality ubytovania, stravovania či lokality. Taktiež je dôležité dodať, že zo strany cestovných kancelárií prichádzajú podnety o porušení zákona. Zákon hovorí, že cestovné kancelárie musia mať poistenie proti prípadnému úpadku. (pozor pre cestovné agentúry to neplatí)

Na tomto fakte je však zaujímavé, že i napriek vysokej pokute, ktorá im hrozí, mnohokrát cestovné kancelárie riskujú a poistenie nemajú. Preto sú občania vyzvaní dávať si na cestovné kancelárie pozor. Radšej dvakrát meraj, raz strihaj!

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1516x
Priemerná čítanosť článkov: 1516x

Autor blogu

Kategórie

Archív